Totalt brygget 601 liter øl (33 batcher)

New Beer Year

Bedømming

(5 personer har stemt)

Utseende: 3.5 av 6
Lukt: 4.5 av 6
Smak: 4 av 6
Total score: 12 av 18 mulig
Fra Untappd.com: 0 %
Sammenlagt: 33.3 %
Gi din bedømming av Ølet her

Notater av ferdig resultat

Flasking:

Flasket med ca 7,5g bordsukker pr L. Endte opp totalt med 19L.

1 uke på flaske:

Oj, dette var ikke godt.. Første flaska jeg har endt opp med å helle ut på en prøvesmaking. Fargen på ølet er veldig mørk, nesten helt svart. Og smaken er veldig kraftig og tykk (litt stout aktig). Jeg vil tro at dette kommer av chocolate malten, som det kanskje var litt mye av. Jeg tror at grunnen til at jeg måtte helle den ut er at gjæren ikke var ferdig. Det lå et veldig lite lag i bunnen, og jeg vil tro at den trenger mer tid. Blir nok sikkert bedre over tid, selv om jeg er usikker på om den vil få en vanlig brown ale smak.

3 uker på flaske:

Det var mye bedre smak på denne nå. Gjæren har lagt seg god på bunnen og du kjenner den søte brown ale smaken. Den er fremdeles gansk mørk og ligger nok på grensen mellom det som karaktiriseres som en brown ale. Men jeg tror helt klart at denne blir god hvis den får stå litt til

5 uker på flaske:

Denne er blitt veldig god nå. Den vanlige brown ale smaken har kommet mye mer fram, og mye av den mørke og kraftige smaken har blitt borte fra ølet. Men den er fremdeles litt for mørk i forhold til det jeg foretrekker av brown ale, så jeg skal prøve å lage denne med litt mindre chockolate malt neste gang. Men helt klart drikkbar og det vil ikke bli vanskelig å bli kvitt disse flaskene.

5 mnd på flaske:

Oj, her snakker vi godt øl. Denne har fått stått og godgjort seg lenge nå. Jeg vil nok kvalifisere ølet som en mellomting mellom brown ale og stout. Men det er en veldig god kaffe/sjokoladesmak på den som kommer veldig godt fram nå. Glad jeg fremdeles har en del flasker stående. :)

Batch 6

Kenneth er på besøk, og det betyr brygging av øl. Og når det er så tett opp mot nyttårsaften så måtte jeg jo gi den et litt nyttårs inspirert navn. Denne gangen brygger vi en English Brown Ale i håp om å få noe som er bedre enn Newcastle Brown Ale, som er en av mine favoritter.

Det er Kenneth som har snekkra sammen oppskriften med malt forholdet også bruker vi litt av den engelske resthumlen min fra julebrygginget mitt. Gjæren vil gi en litt fruty smak (selv om den er ganske nøytral). Og med mye Crystal Malt burde den få en god ettersmak av karamell.

Vis framgangsmåten

Bryggedato: 30.12.2012

Tappedato: 13.01.2013

Ferdig: 27.01.2013

Ølet er FERDIG!
Øltype / brygg: English Brown Ale
Alkoholstyrke på brygg (ABV): 5,6 %
Volum på ferdig brygg: 20 liter
Orginal sukkertetthet på vørteren (OG): ca 1.054
Bitterhetsstyrke (IBU): 30
Farge (SRM): 26

Malt

4,2 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC

200 g Chocolate Malt 1200 EBC

300 g Dark Crystal 275 EBC

300 g Crystal Malt 120 EBC

Humle

47 g Goldings pellets 4,8% AA (60 min)

18 g East Kent Goldings blomst 4% AA (10 min)

Gjær

1 pakke Danstar Nottingham

Label